Feedback

Feedback over eerdere workshops van de lesgever

 

Ik vond deze tweedaagse een van de beste vormingen waaraan ik ooit heb deelgenomen.
Ik heb enorm veel van jou geleerd en werd door de inhoud en de manier waarop de vorming werd gebracht, heel erg geïnspireerd om hiermee verder te gaan in de dagelijkse praktijk.
(Inge Janssens)

 

Het was gewoon 1 op 1 toepasbaar een volledig herstelgerichte manier van werken waarbij de client zeer respectvol als mens wordt ondersteund om bij zichzelf de krachten te vinden om om te kunnen gaan met de moeilijkheden waar het leven hem voor plaatst. Geef mij maar zo’n behandeling/behandelaar. Daarnaast bleek Johan een zeer bijzonder getalenteerd docent (naast mijn ervaring enorm veel positieve reacties ontvangen) die mij zeer nieuwsgierig heeft gemaakt naar meer. (Toon van Meel)

 

Ik vond de cursus boeiend, grondig, goede balans tussen theorie en praktijk. En jouw consequente toepassing van de methode gedurende die 2 dagen vond ik zeer leerrijk: bij elke vraag die je ons stelde paste je de methode toe! Ook de methode op zich vind ik zeer bruikbaar voor in mijn werk, zowel als orthopedagoog als als psychotherapeut.

 

Bedankt voor de inspirerende 2-daagse bijscholing, ik heb er alvast veel uit opgestoken. 
Ik vond jouw stijl van lesgeven heel aangenaam en ook de voorbeelden die je gaf uit je eigen werk als hulpverlener waren heel boeiend voor mij. De afwisseling tussen theoretische stukjes en wat meer praktijk vond ik ook heel fijn. 

 

 
Ik kan voor zowel mij als voor mijn collega spreken dat wij veel aan de tweedaagse opleiding hebben gehad. 
De dag erna hadden we samen een laatdienst en hebben we meteen een aantal zaken in onze werkethiek toegepast. 
Waar wij vooral baat bij hebben is de eerste tien minuten van het intakegesprek volledig aan de persoon zelf wijden. 
Je merkt meteen al een vlotter contact en waar de persoon waarde en belang aan hecht. 
Ook de problematiek loskoppelen van het gesprek is een handige tool waarvoor je niet zoveel moet doen om het gewenste effect te bekomen. 
Het opmaken van een schaal heeft mij ook al in moeilijke gesprekken geholpen om meer inzicht te krijgen van die persoon.
De vorming zelf verliep heel vlot, de sociale interactie met de andere deelnemers en het gebruik van de spiekbriefjes hielpen hierbij enorm.
Tof dat de casus al gaandeweg werd gevormd. 
Dat is het zowat kort.
Nog eens een dikke merci! 
 

Ik ga in Afrikaans antwoord, de taal van mijn hart: die workshop het my so geinspireer, dat ek nog meer wil weet. Dit is byna asof ek ingelaat is om ’n groot geheim te mag deel: hoe om sag en behulpsaam met mense te werk, sodat hulle ook uit hulle eie sogenoemde hopelose situasie, HOOP kan sien en ervaar. Dit is presies waarna ek opsoek was, het net nie geweet dat dit ook wetenskaplik daar is nie. Ek hoop van harte dat ek in die toekoms nog meer kan leer en daardeur ander rondom my kan help. Baie dankie. Johan bied die workshop aan op so ’n natuurlike en gemaklike manier, dat jy spontaan daaraan wil deelneem en geïnspireerd raak deur sy entoesiasme.

 

 

 

Ik heb genoten van je goed opgebouwd betoog, je vertelkunsten en had op het einde van de dag het gevoel daarvan heel wat mee naar huis te kunnen nemen. De omkadering en de organisatie scoorde voor mij ook heel hoog. Inspirerend!

 

Ik wil je nog eens bedanken voor de mooie en intensieve workshop van gisteren.

 

We hebben veel gehad aan de workshop. De uiteenzetting was helder. De voorbeelden zijn leerrijk (zeker ook die uit je eigen praktijk). We vinden het goed dat je de voorbeelden geeft in dialoogvorm. De manier van vragen stellen wordt zo voortdurend geïllustreerd.

 

Je cursus was inhoudelijk erg boeiend en inspirerend, uitstekend gestructureerd en er was een goede afwisseling tussen oefenmomenten en theorie.

 

Ik heb de hele dag cliënten zien passeren bij het horen van uw verhaal en het sprak me echt aan. Ik geloof dat het mensen echt kan helpen.